Your Guide for Business & Leisure Travel Experience in South & East Serbia

Kako odabrati savršen stajling za 10 minuta?

Danas, sa ovom pandemijom, mnogi od nas rade na daljinu. Svi uživamo u udobnosti koju nam ona donosi. Navikli smo da nosimo ležernu odeću, a pritom menjamo samo gornji deo odeće dok imamo sastanke putem video poziva. Izgleda smešno, zar ne?

Međutim, bilo da radimo od kuće ili iz kancelarije, naše kolege i poslovni saradnici stiču prvi utisak na osnovu našeg izgleda. Svi želimo da izgledamo profesionalno, ali se pomalo plašimo da zakoračimo u poslovni svet. 


Funny dressing combinations while working remotely.

Stoga, danas ćemo razgovarati o tome šta da obučemo za taj važan sastanak. 

Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir kada odlučujete kako se obući za određenu priliku. Ako idete na intervju, pregledajte stranicu kompanije „O nama“ da biste pronašli nagoveštaje o kulturi njihove kompanije i takođe proverite njihove profile na društvenim mrežama da biste pronašli slike na kojima možete videti kako se zaposleni obično oblače. 

Poslovno oblačenje može pomoći da vas vide kao stručnog zaposlenog, koji brine o svom uspehu na određenoj poziciji i imidžu kompanije. Ljudi na rukovodećim pozicijama se oblače nešto formalnije nego u kancelariji. U svakom slučaju, izbegavajte preveliki ili ukrašeni nakit, previsoke potpetice i bilo kakvu odeću sa možda neprikladnim izrazom. 


Inappropriate dressing combinations for business meetings.

Profesionalni izgled podrazumeva konvencionalnu odeću, koja uključuje odelo i košulju, i zastupljen je u konzervativnijim kompanijama. Кada birate odeću za poslovni sastanak ili konferenciju, trebalo bi da se odlučite za haljinu, suknju ili pantalone, kombinovane sa košuljom ili bluzom uz neizostavni blejzer.

Da li ste znali da su boje moćan instrument komunikacije? 

Razumevanje psihološkog efekta koje boja može da ima na ljude je ključno. To može uticati na njihovo raspoloženje i produktivnost i stvoriti pozitivno ili negativno iskustvo. Na primer, plava i zelena imaju umirujući efekat na naša čula. Ove boje su dobar izbor kada želite da podstaknete inovacije i kreativnost.
U zavisnosti od toga šta želite da postignete, morate upoznati svoju publiku, a zatim odabrati stajling koji garantuje uspeh.

Da li ste čuli da je istraživanje pokazalo da ljudima treba samo sedam sekundi da formiraju svoje mišljenje kada upoznaju nekog novog? 

Dakle, požurite i sledite ove korake da biste dobili posao o kome ste sanjali ili sklopite poslovna partnerstva za obostrano prosperitetnu i dugoročnu saradnju.